Αγιος Ιωάννης

Αποτύπωση 10: Οικία με λευκή πρόσοψη

Οικία με Λευκή Πρόσοψη, Κεντρική ΌψηΟικία με Λευκή Πρόσοψη, Όψη ΔρόμουΟικία με Λευκή Πρόσοψη, Όψη από ΑυλήΤμήμα Κεντρικής Όψης Οικίας με Λευκή Πρόσοψη, Πλάγια ΆποψηΠλάγια Άποψη Οικίας με Λευκή ΠρόσοψηΑεροφωτογραφία Οικίας με Λευκή Πρόσοψη

Το κτήριο πρόκειται για ολικά ανακαινισμένη κατοικία τύπου “Γ”, η οποία έχει το ειδικό χαρακτηριστικό της σχεδόν τετράγωνης κάτοψης ισογείου, αφού το πρόσθετο σκέλος του “Γ” φαίνεται να έχει επεκταθεί σχεδόν όσο το αρχικό ισόγειο. Αποτυπώθηκε μόνο εξωτερικά.

Τοποθετείται κάθετα στις υψομετρικές, με την στενή πλευρά προς την θέα. Σύμφωνα με μαρτυρία του κατοίκου, έχει διατηρήσει την καμάρα στο ισογείου και το ξύλινο πάτωμα και η διάρθρωση του ορόφου είναι τρίχωρη. Η είσοδος στον όροφο γίνεται από σκάλα κάθετη στο αρχικό “μακρυνάρι” που οδηγεί στο λιακό,το οποίο έχει διατηρηθεί σαν στοιχείο.

Το αρχικό υλικό κατασκευής είναι πέτρινη λιθοδομή, επιχρισμένη και βαμμένη λευκή. Τα αρχικά ακοίγματα είναι ίδια ως προς την θέση και τις διαστάσεις και φέρουν κουφώματα αλουμινίου στο χρώμα του ξύλου.

Έχει μικρή περιφραγμένη αυλή, προστατευμένη εσωτερικά του οικοπέδου με πρόσβαση μόνο από μονοπάτι.

Η τομή δεν είναι δυνατόν να γίνει, καθώς δεν είχαμε πρόσβαση στο εσωτερικό.