Λεωνίδιο (Τμήμα Β -Σίος)

Πρόσθετα Ενισχυτικά Στοιχεία - Συστήματα

ΑΞΟΝΟΜΕΤΡΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΣΕ ΓΩΝΙΑ ΚΤΙΡΙΟΥΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΤΖΙΝΕΤΙ ΣΕ ΚΟΥΦΩΜΑΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΤΖΙΝΕΤΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΞΥΛΟΔΕΣΙΑΣΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΞΥΛΟΔΕΣΙΑΣΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΞΥΛΟΔΕΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

Μεταλλικό στοιχείο με βοηθητικό ρόλο στην κατασκευή των κτιρίων. Διαπερνούν το κτίριο από τη μία πλευρά ως την άλλη, ή συνδέουν τα δύο ξύλινα στοιχεία που τρέχουν κατά μήκος του τοίχου και απαρτίζουν τις ξυλοδεσιές. Συνήθως τοποθετούνται στα ανώτερα σημεία της τοιχοποιίας για την αποφυγή κατάρρευσης.

ΤΖΙΝΕΤΙΑ

Μεταλλικά στοιχεία που τοποθετούνται στα ανοίγματα για την στήριξη και την αγκύρωση της κάσας περιμετρικά στα λαξευτά μέρη του ανοίγματος.

ΞΥΛΟΔΕΣΙΕΣ

Αποτελείται από δύο ξύλινα στοιχεία που τρέχουν κατά μήκος του τοίχου, ένα στην εσωτερική και ένα στην εξωτερική παρειά του.  Λειτουργούν ως ενισχυτικά στοιχεία της λιθοδομής, και είναι άλλοτε καλυμμένα από μια στρώση λίθων στην εξωτερική παρειά του τοίχου, ενώ στην εσωτερική είναι είτε εμφανής είτε καλύπτονται από κάποιο επίχρισμα. Συναντάται συνήθως στο επίπεδο του πατώματος, της στέγης, ή και στο ύψος της ποδιάς και του πρεκιού των πορτών ή των παραθύρων.