Πλάτανος

ΚΤΗΡΙΟ 8

ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣΚΑΤΟΨΗ ΚΤΗΡΙΟΥ 8 ΟΨΗΑξονομετρικό σε έκρηξη

Αυτή η κατοικία βρίσκεται στο  βορειοδυτικό κομμάτι του οικισμού (κτήριο 6 και 7),έχει μέτωπο σε κεντρικό άξονα του οικισμού και ακολουθεί και αυτό τη τυπολογία των προαναφερθέντων κτηρίων που μελετήθηκαν.

Πρόκειται για μία  μικρής κλίμακας κατοικία πολυμελούς οικογένειας με κατώι στο ισόγειο και όροφο μεδίχωρη διαμόρφωση, καλοκαιρινό και χειμερινό, στον οποίο η πρόσβαση γίνεται από εξωτερική λιθινή κλίμακα. Οι χώροι ήταν μικρών διαστάσεων, υπήρχε μικρή υψομετρική διαφορά μεταξύ χειμερινού και καλοκαιρινού όπως και σε άλλες κατοικίες και σώζεται επίσης σε καλή κατάσταση τζάκι στο χειμερινό δωμάτιο.

Η κατοικία είναι κατασκευασμένη από λίθινη τοιχοποιία η οποία έχει αλλοιωθεί στο εξωτερικό της, αφού έχει επιχριστεί και χρωματιστεί ενώ στο εσωτερικό της παραμένει αναλλοίωτη. Επίσης διασώζονται με φθορές  τα ξύλινα στοιχεία (κουφώματα, διαχωριστικά πετάσματα, δάπεδο, ψευδοροφή).

Το κατώι είναι μονόχωρο και χρησιμοποιούντο κυρίως ως αποθήκη. Ενώ στον όροφο υπήρχαν οι χώροι διημέρευσης. Σήμερα το σπίτι είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο.