Πλάτανος

ΚΤΗΡΙΟ 6

ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣΚΑΤΟΨΗΟΨΗΤΟΜΗ

Η παρούσα κατοικία βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι του χωριού σε μικρή απόσταση από το κέντρο. Βρίσκεται πάνω σε κεντρικό δρόμο του χωριού με μεγάλη υψομετρική διαφορά, ο οποίος ξεκινάει από το κέντρο (Πλατεία/ Αγία Άννα) και καταλήγει στη δυτικότερη άκρη του χωριού.

Πρόκειται για μία δυόροφη κατοικία με ενιαίο χώρο στο ισόγειο ο οποίος χρησιμοποιούντο ως αποθήκη. Ο όροφος της κατοικίας δεν υφίσταται πλέον επειδή μεγάλο τμήμα της έχει αλλοιωθεί, ωστόσο είναι διακριτή η ύπαρξή του εξαιτίας των δοκαριών που έχουν αντικατασταθεί και είναι εμφανή στο χώρο. Στη πρόσοψη του κτιρίου υπάρχει εξώστης ο οποίος δημιουργεί ημιυπαίθριο χώρο στο ισόγειο.

Η κατασκευή δομείται από λίθινη τοιχοποιία η οποία έχει διασωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της σε όλο το ύψος της οικίας. Επίσης διασώζονται όλα τα κουφώματα της όψης τα οποία είναι κατασκευασμένα από ξύλο και εξαιτίας αυτού έχουν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αντικατασταθεί πλήρως η στέγη και έχει δημιουργηθεί επίστεψη από σκυρόδεμα. Είναι εμφανές ότι έχει γίνει προσπάθεια συντήρησης και αποκατάστασης του κτίσματος η οποία δεν έχει αποπερατωθεί.

Σήμερα η κατοικία έχει εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη και χρησιμοποιείται ως αποθήκη από συγγενή ο οποίος ζει στο χωριό.