Λαγκάδια (Τμήμα Γ)

Κτίριο 8 και 9

Κατόψεις κύριας στάθμηςΑνάπτυγμα όψεωνΚτίριο 8 - Βόρεια ΌψηΚτίριο 8 - Δυτική Όψη Κτίριο 8 - Νότια ΌψηΚτίριο 8 - Ανατολική ΌψηΚτίριο 9 - Βόρεια ΌψηΚτίριο 9 - Δυτική Όψη Κτίριο 9 - Νότια ΌψηΚτίριο 9 - Ανατολική Όψη Βόρεια όψη των δύο κτιρίωνΒόρεια όψη των δύο κτιρίωνΚτίριο 9 - Δυτική Όψη Κτίριο 8 - Βόρεια ΌψηΚτίριο 9 - Ανατολική Όψη Σημείο γειτνίασης των δύο κτιρίωνΑναμονή Ξύλινη ποδιά πόρτας  ΞυλοδεσιάΛεπτομέρεια στέγηςΣκούροΜεταλλικός μεντεσές σκούρου

Κτίριο 8 

Πρόκειται για πέτρινο κτίριο - κλασικό μακρινάρι με είσοδο από τη μέση της μεγάλης πλευράς - που βρίσκεται σε αρκετά επικλινές έδαφος και αναπτύσσεται σε 3 ορόφους. Η Τρίτη στάθμη που αποτελεί και την κύρια κατοικία έχει αναλογίες περίπου 1:2. Η είσοδος σε αυτή την στάθμη γίνεται από αυλή με σκάλα στα βορειοανατολικά. Μία αυλή σε χαμηλότερο επίπεδο , επίσης στα βορειοανατολικά, χρησιμοποιείται για την είσοδο στην δεύτερη στάθμη-σαφώς μικρότερου εμβαδού από την τρίτη - λόγω του έντονου ανάγλυφου του εδάφους-, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες, συνήθιζε να στεγάζει τα ζώα. Τέλος, η είσοδος στην πρώτη στάθμη του κτιρίου γίνεται επίσης από την βορειοανατολική πλευρά   ,η οποία, όντας ακόμα μικρότερη σε τετραγωνικά, χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση τροφίμων. Η κυρίως κατοικία φαίνεται να είχε τριμερείς λειτουργική διάρθρωση. Υπάρχει επίσης τζάκι στη βορειοδυτική πλευρά που μαρτυρεί ότι εκεί βρισκόταν ο κύριος χώρος της κατοικίας. Παρουσιάζει ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις εκτός της βορειοδυτικής πλευράς . Τέλος το παραπάνω παραδοσιακό κτίριο στεγάζεται με τετράριχτη στέγη.

Κτίριο 9

Πρόκειται για κτίσμα τριών στάθμεων σε κάτοψη σχεδόν τετράγωνη. Το ισόγειο δε χρησιμοποιούνταν για κατοίκηση αλλά για αποθήκευση (κελάρι ) και ίσως χώρος για ζώα .Οι δύο ανώτερες στάθμες χρησιμοποιούνταν ως κατοικίες. Λόγω μεγάλης κλίσης του εδάφους , έχουν χρησιμοποιηθεί αναλημματικοί τοίχοι για να  σχηματίσουν επίπεδα κατάλληλα για πρόσβαση στις εισόδους . Η είσοδος γίνεται από την αυλή που βρίσκεται ένα επίπεδο χαμηλότερα από το επίπεδο του δρόμου .Η αυλή βρίσκεται στο μεσαίο επίπεδο του κτιρίου. Οι είσοδοι και στις τρεις στάθμες γίνονται από την βορειοανατολική πλευρά ενώ τα ανοίγματα βρίσκονται στις νοτιοανατολική και δυτική όψεις. Η στέγη του κτιρίου είναι τετράριχτη.