Χαρακτηριστικό μορφολογικό στοιχείο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του οικισμού αποτελούν και οι θολοδομίες, οι οποίες εμφανίζονται με τη μορφή της καμάρας. Εντοπίζονται στο ισόγειο των κατοικιών, το ποίο στέγαζε τα ζώα ή λειτοργούσε ως αποθήκη εργαλειών. Σε παλαιότερες εποχές πριν την εξέλιξη του σπιτιού σε δύο επίπεδα λειτουργούσε και ως κατοικία.
Η κατασκευή του καμάρας γίνεται με επάλληλα τόξα κατασκευασμένα από ημιλαξευτές πέτρες ,τους θολίτες, με σφηνοειδή γεωμετρική φόρμα, οι οποίοι αρμολογούνται με συνδετικό κονίαμα. Η πλήρωσή τους στα γωνιακά «κενά» γίνεται με αργούς λίθους και συνδετικό κονίαμα, ενώ ακριβώς πάνω από την καμάρα διατρέχουν οι οριζόντιοι δοκοί του πατώματος του ορόφου.
Δευτερεύων τρόπος γεφύρωσης ανοιγμάτων ήταν οι ξύλινες κατασκευές. Διαδοχικές στρώσεις οριζόντιων γραμμικών στοιχείων που τοποθετούνται η μία εγκάρσια στην άλλη.Οι κύριες δοκοί έχουν τη μεγαλύτερη διατομή, ώστε να παραλάβουν τις υπερκείμενες φορτίσεις και εισχωρούν μέσα στη φέρουσα λιθοδομή. Σε περίπτωση μεγάλου ανοίγματος τοποθετούνται υποστυλώματα κατα μήκος του ανοίγματος.