Λεωνίδιο (Τμήμα Γ -Κοίλασο)

Δίκτυο Δρόμων

Το οδικό δίκτυο στο Κοίλασο του Λεωνιδίου ορίζεται από τον κύριο οδικό άξονα που το διαπερνά, ο οποίος συνδέει το Λεωνίδιο με τον παραθαλάσσιο οικισμό της Πλάκας στα 4 χλμ. ανατολικά και με τους υπόλοιπος οικισμούς της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου. Η κυκλοφορία της κεντρικής αυτής αρτηρίας κατευθύνεται μέσω των γεφυρών στις απέναντι γειτονιές του οικισμού (Στάη και Σίο), πριν ουσιαστικά  φτάσει στο κέντρο του Κοίλασου, αποδεσμεύοντας το από έντονη κίνηση. Στα δυτικά του οικισμού, η προέκταση την επαρχιακής οδού που συνδέει το Κοίλασο με την Πλάκα διασχίζει το νεκροταφείο και καταλήγει στην Μονή Αγίου Νικολάου.

Η κύρια αρτηρία τέμνεται σε διάφορα σημεία από δευτερεύοντες δρόμους που οδηγούν σε κατοικίες και καταλήγουν συνήθως σε αδιέξοδο. 
Όλοι οι δρόμοι που επιτρέπουν την διέλευση οχημάτων είναι διπλής κατεύθυνσης, παρά το μικρό τους πλάτος. Τέλος, συναντάμε κι έναν αριθμό δρόμων τριτεύουσας σημασίας από τους οποίους δε διέρχονται οχήματα. Πρόκειται για στενά σοκάκια ή πεζόδρομους και σκάλες, κυρίως στο κεντρικό μέρος του οικισμού κοντά στην εκκλησία ή για δρομάκια αυτοσχέδια που έχουν δημιουργηθεί για να εξυπηρετούν τη γρηγορότερη πρόσβαση των κατοίκων και την πιο άμεση επικοινωνία των κατοικιών μεταξύ τους. 

 

Χάρτης Κυκλοφορίας-Οδικό Δίκτυο
Πώς οι κυκλοφοριακές αρτηρίες της περιοχής διατάσσονται μέσα στο κτιστό περιβάλλον
Στενά δημόσια δρομάκια
Στενά δημόσια δρομάκια
Πεζόδρομος εντός του οικισμού
Πεζόδρομος εντός του οικισμού
Κύριος δρόμος
Κύριος δρόμος
Δευτερεύων δρόμος
Δευτερεύων δρόμος