Αγιος Ιωάννης (Α)

Κτίριο 8

Κτίριο 8Σύνολο ΣχεδίωνΚάτοψη Τομή 1-1Βόρεια όψη (όψη εισόδου)Εσωτερική ξύλινη σκάλαΚατεστραμμένη στέγηΞύλινο κούφωμα εξώθυραςΣοβατισμένη εσωτερική τοιχοποιία στον δυτικό ισόγειο χώροΕσωτερικό του ανατολικού ισόγειου χώρου

Το κτίριο 8 αποτελεί διώροφη στενομέτωπη με εξωτερική λίθινη τοιχοποιία κατοικία με κήπο, η οποία βρίσκεται στο παλαιότερο τμήμα του οικισμού. Η κύρια είσοδος βρίσκεται στη βόρεια επiμήκη πλευρά. Μια δευτερεύουσα είσοδος βρίσκεται στη δυτική στενομέτωπη πλευρά του κτιρίου .

Το ισόγειο αποτελείται απο τρεις χώρους, έναν μικρότερο βοηθητικό στο κέντρο, στον οποίο βρίσκεται το κλιμακοστάσιο και ένα μικρό λουτρό, και δύο ισομεγέθεις κύριους εκατέρωθεν αυτού. Η διάταξη αυτή επαναλαμβάνεται και στον όροφο. Το εσωτερικό του κτιρίου ειναι σοβατισμένο και το δάπεδο πλακόστρωτο, γεγόνος που οδηγεί στο συμπέρασμα πως  μάλλον παλαιότερα ήταν πλούσια κατοικία. Έξω από την κεντρική είσοδο βρίσκεται ημιυπαίθρια βεράντα, από την οποία πραγματοποιείται η πρόσβαση στο κτίριο. Στη δυτική πλευρά του κτιρίου, εξωτερικά, βρίσκεται πέτρινος φούρνος.

Πρόσβαση στο δεύτερο όροφο δεν ήταν δυνατή λόγω κατάρρευσης της στέγης, οπότε είναι αδύνατο να διακριθεί και ο τύπος της. Ωστόσο πιθανότατα ήταν τετράριχτη.