Ποταμίδα

Κτίριο 11

Θέση κτιρίου στο χάρτηΌψη από τον δρόμοΚάτοψηΠροοπτικό ΣκίτσοΕξωτερική άποψη από τον δρόμοΕξωτερική άποψη από τον δρόμοΕξωτερική άποψη από τον δρόμοΕσωτερικό του συγκροτήματοςΕσωτερικό του συγκροτήματοςΕσωτερικό του συγκροτήματοςΕσωτερικό του συγκροτήματοςΕσωτερικό του συγκροτήματος

Συγκρότημα με καμάρες  

Το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται, περίπου, 120 μέτρα δυτικά του σχολείου, σε ένα έντονα κεκλιμένο οικόπεδο.

   Οι οικοδομικές του λεπτομέρειες μαρτυρούν πως πρόκειται για κτήριο της ενετικής περιόδου, όμως η τωρινή του κατάσταση δεν μας επιτρέπει να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την αρχική του μορφή. Πλησίον του αποτυπωμένου κτηρίου, βρίσκονται κάποια ερείπια, τα οποία, μπορεί, να αποτελούσαν μέρος του συγκροτήματος.

   Η κάτοψη του κτηρίου είναι ορθογωνική και αποτελείται από μικρότερα δωμάτια, επίσης ορθογωνικά. Το δάπεδο του πάνω ορόφου έχει καταρρεύσει, καθώς επίσης και αρκετοί τοίχοι, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός των καμάρων. Το κτήριο διαθέτει λαϊνοθέστρες με μαστραπάδες, τζάκι και πατητήρι.

   Πριν από χρόνια, ο ιδιοκτήτης είχε προσπαθήσει να επέμβει σε ορισμένους χώρους του κτηρίου, προκειμένου να μπορεί να τους αξιοποιήσει για βοηθητικές χρήσεις. Όμως, οι καταστροφές που έχει υποστεί με το πέρασμα των ετών, καθιστούν αδύνατη τη χρήση του.