Χριστός Ραχών (Τμήμα A)

Αποθήκη (κτίριο 7)

Κάτοψη ΑΚάτοψη ΒΌψηΠίσω όψηΠλάγια όψη ΑΠλάγια όψη ΒΤοποθεσία στον οικισμόΠόρτα στο κοτέτσιΠαράθυρο Α όψηςΠροοπτική φωτογραφία πίσω και Α πλάγιας όψης

Το κτίριο 7 βρίσκεται στο βόριο άκρο του Χριστού. Απότελεί τυπικό παράδειγμα λιθόκτιστου κτιρίου, για το χτίσιμο του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί λίθοι που προσφέρονται στην γη της Ικαρίας. Αποτελείται από δύο μορφολογικά κομμάτια. Το πρώτο είναι το διώροφο, κεντρικό κτίριο, το οποίο κάποτε αποτελούσε κατοικία. μεταξύ των δύο κύριων όψεων υπάρχει υψομετρική διαφορά του ενός έως (τελικά) δύο μέτρα. Έτσι η είσοδος από την πίσω πλεύρα γίνεται κατευθείαν στο δεύτερο επίπεδο. Το δεύτερο είναι το 'οχυρωμένο' κοτέτσι που πιθανώς να αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη και το οποίο είναι περιφραγμένο με λίθινο τοίχο (1.80 μέτρα ύψος). Οι τοίχοι του κεντρικού κτιρίου είναι σοφατισμένοι.

Το κτίριο πλέον χρησιμοποιείται ως δευτερεύον χώρος του κυρίου σπιτιού της οικογενείας, που βρίσκεται πολύ κοντα σε αυτό, στο ίδιο οικόπεδο. Αποτελεί χώρο αποθήκευσης ( ξύλα κ.ά.) και κοτέτσι. Γύρω του υπάρχουν πεζούλες που οριοθετούνται με λίθινα τοιχία, στις οποίες υπάρχουν ελιές.