Αγιος Ιωάννης (Β)

Πληθυσμιακά Στοιχεία, Οικονομικές και Παραγωγικές Δραστηριότητες

Ο Αγιάννης πλέον έχει εξελιχθεί σε παραθεριστικό κέντρο, άρα μία από τις ασχολίες των κατοίκων κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η απασχόληση με τον τουρισμό. Διαθέτει εξαιρετικές ταβέρνες, όπου σερβίρονται κρέατα και τυριά παραγωγής των κτηνοτρόφων της περιοχής, αλλά και το περίφημο Αγιαννίτικο κρασί, το κοκκινέλι καθώς και καφενεία, τυροκομείο, ξενώνες και ένα μπαρ, τα οποία κυρίως το καλοκαίρι σφύζουν από ζωή Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και κυρίως στα πλαίσια των θρησκευτικών εορτών του Αγίου Παντελεήμονα, της Αγίας Παρασκευής και της Παναγίας, οργανώνονται παραδοσικά πανηγύρια – γλέντια. 

Υπάρχει επίσης και κτηνοτροφική δραστηριότητα στον Αγιάννη καθώς όπως παρατηρήθηκε πολλά από τα χωμάτινα δρομάκια οδηγούν σε μαντριά με ζώα και στο τυροκομείο πιθανώς χρησιμοποιούνται τοπικά προιόντα.

Όσον αφορά τον πληθυσμό του Αγιάννη παρατηρείται ότι έχει μειωθεί ανά τα χρόνια από 108 μόνιμους κατοίκους σε 71 και όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το καλοκαίρι εισρέει περισσότερος κόσμος λόγω του τουρισμού και καθώς στον Αγιάννη πολλοί κάτοικοι από πόλεις ή από άλλα χωριά που έχουν την εξοχική τους κατοικία εκεί.