Κοχύλου (Τμήμα Β)

Δίκτυο Δρόμων και αρίθμηση κτιρίων

Χάρτης 1Τομή πεζοδρόμου που εκτείνεται κατά τον άξονα βορρά-νότου και κοιτάζει προς την ανατολή.Τομή πεζοδρόμου που εκτείνεται κατά τον άξονα βορρά-νότου και κοιτάζει προς τη δύση.

       Σχετικά με το οδικό δίκτυο του οικισμού, μπορούμε να διακρίνουμε τέσσερεις διαφορετικές κατηγορίες δρόμων με βάση το υλικό της κατασκευής τους και τη χρήση τους. Ο μοναδικός κεντρικός αυτοκινητόδρομος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του οικισμού, συνιστά τμήμα του οδικού δικτύου του νησιού και συγκεκριμένα εκείνου που συνδέει το Κόρθι με τη χώρα της Άνδρου και καταλήγει σε ένα πλάτωμα- χώρο στάθμευσης στο ανατολικό σημείο του οικισμού. Ένας ακόμη ασφαλτοστωμένος δρόμος, χαμηλότερης κυκλοφορίας και μικρότερου πλάτους, βρίσκεται στη νότια πλευρά του οικισμού, είναι παράλληλος με τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο και συνδέεται μαζί του. Αυτός ο δρόμος εισχωρεί στα ενδότερα του οικισμού μέχρι τους δύο χώρους στάθμευσης ακριβώς στο κέντρο του. Όσοι δρομάκια βρίσκονται στο εσωτερικό του χωριού είναι στρωμένα με πέτρα και είναι προσβάσιμα μόνο από πεζούς και ζώα. Από αυτά, εκείνα που έχουν διεύθυνση από την ανατολή προς τη δύση βρίσκονται συνήθως πάνω σε μια υψομετρική καμπύλη ή έχουν ελάχιστα σκαλοπάτια όπου χρειάζεται. Τα υπόλοιπα εκτείνονται στον άξονα βορρά- νότου και αποτελούνται από κλίμακες με μικρά πλατώματα. 

         Πιο πάνω παρατίθεται ο χάρτης με χαρακτηριστική τη διάκριση όσων αναφέραμε καθώς και δύο τομές του ίδιου πεζοδρόμου, μια προς την ανατολή και μια προς τη δύση. Στα δύο αυτά σχέδια φαίνεται η πολυπλοκότητα του αναγλύφου και ο τρόπος που έχουν διαμορφωθεί οι κλίμακες ώστε να προσαρμόζονται απόλυτα σε αυτό.