Το Παλαιοχώρι ανήκε διοικητικά στη Νομαρχία Άργους. Μαζί με τον Άγιο Βασίλειο και το Πλατανάκι συνιστούσε τον Δήμο Γλυππίας, του οποίου ήταν και πρωτεύουσα. Μετά το 1821 πρωτεύουσα διεκδικούσε να γίνει ο Άγιος Βασίλειος. Με σκοπό να γίνει αυτό διέπραξαν ένοπλο πραξικόπημα αφού κατέλαβαν το Κοτρώνι ενώ οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου οχυρώθηκαν στο δημοτικό σχολείο. Εν τέλει πρωτεύουσα έμεινε το Παλαιοχώρι. Το 1914 το διοικητικό σύστημα αλλάζει και από δήμος, η περιοχή αυτή γίνεται κοινότητα και συνεπώς κάθε χωριό έχει πια Πρόεδρο. Σημαντικές ημερομηνίες για το Παλαιοχώρι είναι το 1935 όπου το παλαιό Κοιμητήριο μετατρέπεται σε σχολικό κήπο και η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου σε ειρηνοδικείο. Το Νέο Κοιμητήριο διαρθρώνεται το 1940.
Το Παλαιοχώρι είχε μία ενορία με δύο εφημέριους ως και το 1915. Ωστόσο, η εκκλησία υπήρχε αρκετά χρόνια πριν το 1900. Από το 1917 και μετά στο Παλαιοχώρι δημιουργείται έδρα αστυνομικού σταθμού με δικαιοδοσία και στα δύο παρακείμενα χωριά, δηλαδή στον Άγιο Βασίλειο και στο Πλατανάκι. Την εποχή εκείνη λειτουργούσε και δασικός σταθμός. Για την αγροτική ασφάλεια υπήρχαν αγροφύλακες και Δραγάτες. Το όνομα των δραγατών προέρχεται είτε από τη σλάβικη λέξη draga (=κοιλάδα) είτε από το ρήμα ‘δέρκομαι’ (=βλέπω, παρακολουθώ).
Βιβλιογραφία : ΣΥΚΩΚΗΣ, Βασίλειος, 2006, Παλαιοχώριον, το στολίδι του Πάρνωνα,1η εκδ. Αθήνα: Εκδοτικός Οίκος Ι. Μπουκαβάλα Α.Ε.