Κανάλια (Τμήμα Γ)

Πληθυσμιακά Στοιχεία, Οικονομικές και Παραγωγικές Δραστηριότητες

Ο αριθμός του πληθυσμού του χωριού παρουσιάζει μεγάλη αύξηση μέχρι τα μεταπολεμικά χρόνια ενώ από τότε μέχρι σήμερα υπάρχει συνεχής μείωση του. Σύμφωνα με απογραφή του 1928 το χωριό αποτελούνταν από 2.070 κατοίκους, , ενώ το 2011 είχαν μειωθεί στους 345. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις περιόδους εορτών ο πληθυσμός του χωριού αυξάνεται.

 Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία και αυτό είναι εμφανές και από το πλήθος των κτισμάτων που λειτουργούσαν ως αχυρώνες καθώς και από τους χώρους στο κάτω τμήμα των σπιτιών που χρησίμευαν ως κατώγια για τη φύλαξη των ζώων. Σήμερα οι κτηνοτροφικές δραστηριότητες έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Άλλες οικονομικές και παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων ήταν η καλλιέργεια καπνών, σιταριού και καλαμποκιού. Παλαιότερα αλλά και σήμερα, πολλοί από τους κατοίκους διέθεταν χωράφια στον κάμπο κάτω από το χωριό, μέσα στα οποία υπάρχουν τα λεγόμενα ντάμια, τα οποία είναι μικρά, πετρόκτιστα κτίσματα που χρησίμευαν ως αποθήκες αλλά και χώρος διαμονής όσων δούλευαν στα χωράφια.