Ρωγό

Οικοδομικό τετράγωνο

Πρόκειται για ένα σημείο στον οικισμό που συμπυκνώνει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το οποίο βρίσκεται στον πυρήνα του. Στο συγκεκριμένο τμήμα, είναι ξεκάθαρες οι διαφορετικές σχέσεις υψών που δημιουργούνται στον οικισμό μεταξύ των κτηρίων. Σε κάποια σημεία, τα κτήρια βρίσκονται στη μία πλευρά του δρόμου, χωρίς να διακόπτουν τη θέα προς την απέναντι πλαγιά. Σε άλλα, τα κτήρια δημιουργούν διαφορετικά επίπεδα και το δώμα του ενός, γίνεται αυλή για το άλλο. Ενώ, υπάρχουν και οι περιπτώσεις που δημιουργούνται στενοί διάδρομοι μεταξύ των κτηρίων.

Οι δρόμοι φαίνεται να προκύπτουν μετά την κατασκευή των κτηρίων, χωρίς να είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού. Η δόμηση των κτηρίων είναι αρκετά πυκνή και σε ορισμένα σημεία δεν είναι αρκετά ευδιάκριτος ο διαχωρισμός μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού, καθώς ένα πέρασμα μπορεί σε σημεία να αποτελεί μονοπάτι ιδιωτικής αυλής.

Ταυτόχρονα, η φύτευση σε μεμονωμένα σημεία, δημιουργεί μικρές νησίδες πρασίνου, οι οποίες δεν είναι πάντα ορατές από την "περιφέρεια" του οικισμού, αλλά αποτελούν μία ευχάριστη έκπληξη για τον περιπατητή.