ΤΟΠΟΣΗΜΑ:
Στον οικισμό του Επισκοπείου εντοπίζονται πολλά διαφορετικού είδους τοπόσημα. Με τον όρο τοπόσημα, εννοούμε κτίσματα-σημεία αναφοράς, τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά για το συγκεκριμένο μέρος. Αρχικά λοιπόν, σε ό,τι αφορά τα «θρησκευτικά» τοπόσημα, στο βόρειο τμήμα του χωριού στέκεται η εκκλησία με το νεκροταφείο, κάπως απομακρυσμένα σε σχέση με τον υπόλοιπο οικισμό. Στην κεντρική πλατεία, βρίσκεται η εκκλησία του χωριού με τον περίβολο, την οποία πρωτοαντικρίζει ο επισκέπτης, αμέσως μόλις ανέβει – την κάθετη στις υψομετρικές καμπύλες- σκάλα, που ξεκινά από τον ασφαλτόδρομο.
Πέραν όμως από αυτές τις δύο μεγάλης κλίμακας εκκλησίες, ο οικισμός διαθέτει κι άλλα μικρότερα εκκλησάκια, ένα παράπλευρα του Ναού της κεντρικής πλατείας και τα υπόλοιπα στην ανατολική πλευρά του χωριού. Ειδική μνεία, αξίζει να γίνει, για το κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Επισκοπείου, το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιούνταν σαν σχολείο, όμως με το πέρασμα των αιώνων έχει μετατραπεί σε έναν χώρο συγκέντρωσης των κατοίκων, όπου λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις κι εορτασμοί.
Έντονη κι επιβλητική είναι επίσης η παρουσία των περιστεριώνων στο χωριό. Πέτρινοι πυργίσκοι στέκουν σε διάφορα σημεία του χωριού· από την μελέτη του τρόπου κατασκευής τους συμπεραίνεται ότι πέραν του προφανή λόγου της εκτροφής των περιστεριών, η κατασκευή των συγκεκριμένων κτισμάτων διευκόλυνε και στην αποκομιδή της κοπριάς τους, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να τη χρησιμοποιήσουν στις καλλιέργειές τους.
Στη δυτική πλευρά του οικισμού υπάρχουν πηγές, γεγονός που ερμηνεύεται από την ύπαρξη κρηνών και παράπλευρα αυτών, ενός μισογκρεμισμένου πλέον νερόμυλου, καθώς και ενός μικρού, γραφικού, πέτρινου, τοξωτού γεφυριού. Οι πέτρινες κρήνες, παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, διαθέτουν γούρνες -πόσιμου παλαιότερα νερού- τόσο για τους ανθρώπους, όσο και για τα ζώα, καθώς κι ειδικές πέτρινες εσοχές, που χρησίμευε ως πλυσταριό.