Στον οικισμό της Ζάτουνας συναντά κανείς αρκετά σημεία ενδιαφέροντος, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του, τον χαρακτηρίζουν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία, την παράδοσή του, καθώς και τη ζωή των κατοίκων του.
Το παλαιότερο κατά χρονολογική σειρά σημείο αναφοράς είναι η Πέρα Βρύση, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του οικισμού, λίγο ψηλότερα από το ύψος του κεντρικού δρόμου και έχει δώσει το όνομά της στην περιοχή γύρω της. Επίσης, ιδιαίτερης σημασίας είναι και η Πάνω Βρύση που χαρακτηρίζει τη γειτονιά στην οποία βρίσκεται. Στον οικισμό υπάρχουν και άλλες πιο μικρές βρύσες διάσπαρτες σε διαφορετικά σημεία.
Το καμπαναριό του Αϊ Γιώργη (ρολόι) είναι το δεύτερο κατά χρονολογική σειρά κτίσμα που διατηρείται μέχρι σήμερα στη Ζάτουνα. Στο παρελθόν, στο σημείο αυτό βρισκόταν το εκκλησάκι του αγίου, το οποίο όμως καταστράφηκε κατά τα Ορλωφικά, ενώ σήμερα στη θέση του υπάρχει ένα νεότερο κτίσμα προς τιμή του αγίου.
Η κεντρική εκκλησία του χωριού, ο Ιερός Ναός της Θεοτόκου, Παναγία Ελοβίτισσα χτίστηκε το 1853-55 και είναι το τρίτο σε χρονολογική σειρά κτίσμα που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το νεκροταφείο, το οποίο είναι επικλινές, στοιχείο ιδιαίτερα σπάνιο. Επίσης, στο πλάτωμα μπροστά από την εκκλησία βρίσκεται και το Δημοτικό σχολείο , χτισμένο το 1919, το οποίο σήμερα αποτελεί χώρο πολιτισμού, αφού στεγάζει το μουσείο προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε εξοριστεί στο χωριό κατά την περίοδο της δικτατορίας. Παράλληλα, υπάρχουν και άλλα δύο μικρότερα εκκλησάκια σε χαρακτηριστικά σημεία του χωριού, του αγίου Ιωάννη στην Πάνω Βρύση και του αγίου Στεφάνου στη Ράχη, το οποίο κατασκευάστηκε πρόσφατα.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν και δύο σημαντικά κληροδοτήματα ενός μεγάλου ευεργέτη του χωριού του Παν. Λυμπερόπουλου. Από αυτά, το ένα που βρίσκεται στη γειτονιά της Ράχης, είναι σε κακή κατάσταση και δεν λαμβάνει κάποια χρήση σημέρα, ενώ το δεύτερο, βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο και είναι σε περίοδο αποκατάστασης για επανάχρηση του κτίσματος ως ξενώνα, με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και ως επακόλουθο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.