Τρικέρι

Πλατείες

πλατεία Αγίου Νικολάουπλατεία Αγίου Νικολάουσκαρίφημα πλατείας Αγίου Νικολάουπλατεία Αγίας Τριάδας, άποψη προς τη θέαπλατεία Αγίας Τριάδας, άποψη προς την εκκλησίαπλατεία Αγίας Τριάδαςπλατεία Αγίων Αναργύρων, άποψη προς την εκκλησίαπλατεία Αγίων Αναργύρων

Μία εκ των κεντρικότερων πλατειών του Τρικερίου είναι  η πλατεία του Αγίου Νικολάου, η οποία αποτελεί βασικό τόπο συνάντησης των κατοίκων. Πάνω σε αυτήν βρίσκονται  καφενεία  - ουζερί και ταβέρνες, καθυστώντας την από τις πιο ζωντανές  πλατείες του χωριού. Ένας από τους κεντρικότερους δρόμος  που περνάει από την πλατεία και ορίζει την μια της πλευρά, συγκεντρώνει  σχεδόν όλες τις εμπορικές δραστηριότητες της περιοχής.

Άλλες πλατείες που συναντώνται είναι αυτές που περιβάλλουν τις εκκλησίες του χωριού. Τέτοιες είναι οι πλατείες της Αγίας Τριάδος και των Αγίων Αναργύρων. Αυτές, όπως παρατηρήσαμε, σήμερα δεν αποτελούν βασικό σημείο συνάντησης  αλλά συγκεντρώνουν  κόσμο σχεδόν αποκλειστικά σε μέρες και ώρες  λειτουργιών. Γεγονός που συγκρούεται με τον παλιότερο χαρακτήρα της πλατείας της Αγιάς Τριάδος ως κεντρική πλατεία, γύρω από την οποία μάλιστα αναπτύχθηκε ο ίδιος ο οικισμός.