Ρεντίνα (Τμήμα Α)

Κτήριο 94

                 Το κτήριο ευρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του οικισμού.           
      Αποτελείται από ένα επίπεδο, έχει συνολικό ύψος 3.80m και καλύπτεται από τετράριχτη στέγη που έχει ύψος 1.20mΤο μόνο επίπεδο του κτηρίου είναι ισόγειο, έχει τετράπλευρο περίγραμμα επιφάνειας 58.50m²ελεύθερο ύψος 2.35m και περιλαμβάνει χώρο κατοικίας. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει χώρο εισόδου-καθιστικό, 1 υπνοδωμάτιο, κουζίνα και πρόσθετο χώρο υγιεινής επιφάνειας 12.15m².  

            Σχετικά με το σύστημα κατασκευής του κτηρίου, αναφέρεται ότι ο φέρων οργανισμός του κτηρίου αποτελείται από το σύνολο των λίθινων περιμετρικών τοίχων του, πάχους 0.50m. Στο εσωτερικό του ισογείου υπάρχουν και επιχρισμένοι τοίχοι πάχους 0.15m.  

            Τα κουφώματα του κτηρίου (θύρες και παράθυρα) είναι ξύλινα, όπως και τα δάπεδα. Επιχρίσματα φέρουν οι λίθινοι τοίχοι εξ ολοκλήρου στο εσωτερικό του ισογείου καθώς και σε επί μέρους τμήματα της εξωτερικής του επιφάνειας. 

       Χρωματισμοί υπάρχουν στα κουφώματα του κτηρίου με ελαιοχρώματα και στην επιφάνεια των εσωτερικών τοίχων με υδροχρώματα. 

              Σχετικά με την κατάσταση της κατασκευής του κτηρίου, αναφέρεται ότι το κτήριο έχει υποστεί φθορές από την πολυετή χρήση του και την πλήρη εγκατάλειψη του τα τελευταία χρόνια. Οι φθορές αυτές εντοπίζονται στην κεραμοσκεπή στέγη, στα ξύλινα κουφώματα, στα ξύλινα δάπεδα και στα εξωτερικά επιχρίσματα. Φαίνεται ωστόσο ότι οι λίθινες τοιχοποιίες ευρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση.