Ρεντίνα (Τμήμα Α)

Κτήριο 26

          Το κτήριο ευρίσκεται στο βόρειο τμήμα του οικισμού. 

            Αποτελείται από δυο επίπεδα, έχει συνολικό ύψος 7.70m  και καλύπτεται από συνδυασμό τετράριχτης-τρίριχτης στέγης που έχει ύψος 1.60m. Το χαμηλότερο επίπεδο είναι ισόγειο, έχει τετράπλευρο περίγραμμα επιφάνειας 62.65m², ελεύθερο ύψος 2.55m και περιλαμβάνει χώρο εισόδου και 2 υπνοδωμάτια. Ο όροφος έχει περίγραμμα σχήματος «Τ» επιφάνειας 80.53m², ελέυθερο ύψος 3.20m και περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα και χώρο υγιεινής. Στο επίπεδο της στάθμης του ορόφου έχει κατασκευασθεί βεράντα επιφάνειας 6.70m². 

            Σχετικά με το σύστημα κατασκευής του κτηρίου, αναφέρεται ότι ο φέρων οργανισμός του κτηρίου αποτελείται από το σύνολο των λίθινων περιμετρικών του τοίχων, πάχους 0.65m. Στο εσωτερικό του ισογείου και του ορόφου υπάρχουν και επιχρισμένοι τοίχοι πάχους 0.45m και 0.15m αντίστοιχα. 

             Τα κουφώματα του κτηρίου (θύρες και παράθυρα) είναι ξύλινα, όπως και το πάτωμα του ορόφου. Επιχρίσματα φέρουν οι λίθινοι τοίχοι μόνο στο εσωτερικό του ισογείου ενώ σε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κτηρίου είναι ανεπίχριστοι. 

 Χρωματισμοί υπάρχουν στα κουφώματα του κτηρίου με ελαιοχρώματα και στην επιφάνεια των εσωτερικών τοίχων με υδροχρώματα. 

               Σχετικά με την κατάσταση της κατασκευής του κτηρίου, αναφέρεται ότι το κτήριο ευρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση.