Ρεντίνα (Τμήμα Α)

Κτήριο 56

            Το κτήριο ευρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του οικισμού. 

            Αποτελείται από δυο  επίπεδα, έχει συνολικό ύψος 6.700Μ (2) και καλύπτεται από τετράριχτη  στέγη που έχει ύψος 1.500Μ. Το χαμηλότερο επίπεδο είναι ημιυπόγειο, έχει τετράπλευρο περίγραμμα με επιφάνεια 22.057, ελεύθερο ύψος  2.500Μ και περιλαμβάνει χώρο αποθήκευσης .Το ισόγειο έχει δεκάπλευρο περίγραμμα , επιφάνεια  68.828Μ, ελεύθερο ύψος 2.500Μ, και περιλαμβάνει χώρο εισόδου, καθιστικό, υπνοδωμάτιο,  κουζίνα και χώρο υγιεινήςΣτο επίπεδο της στάθμης του εσωτερικού χώρου, έχει κατασκευασθεί βεράντα επιφανείας  5.6136Μ2, μέσω της οποίας γίνεται και η είσοδος στον επίπεδο του ισογείου. 

            Σχετικά το σύστημα κατασκευής του κτηρίου , αναφέρεται ότι ο φέρων οργανισμός του κτηρίου αποτελείται από το σύνολο των λίθινων περιμετρικών και εσωτερικών τοίχων του, που έχουν πάχος 0.60Μ. Στο εσωτερικό του ορόφου υπάρχουν  λίθινης κατασκευής  τοίχοι πάχος 0.12Μ 

             Τα κουφώματα του κτηρίου(θύρες και παράθυρα) είναι ξύλινα, όπως και τα πατώματα που στηρίζονται σε δοκούς διατομής 0.2Χ0.1Μ και επικαλύπτονται από τάβλες πλάτουςΕπιχρίσματα φέρουν οι λίθινοι τοίχοι  στο εσωτερικό  και σε συγκεκριμένες εξωτερικές επιφάνειες   του κτηρίου.  

 Χρωματισμοί υπάρχουν στα κουφώματα του κτηρίου με ελαιοχρώματα.              

  Σχετικά με την κατάσταση της κατασκευής του κτηρίου, αναφέρεται ότι το κτήριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κατοικείται.