Ρεντίνα (Τμήμα Α)

Κτήριο 82

       

            Το κτήριο ευρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του οικισμού. Σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες.

            Αποτελείται από επίπεδα, έχει συνολικό ύψος 7.47m και καλύπτεται τετράριχτη στέγη που έχει ύψος 2m. Το χαμηλότερο επίπεδο είναι ισόγειο, έχει τετράπλευρο περίγραμμα με επιφάνεια 101.14m², ελεύθερο ύψος 2.7m και περιλαμβάνει χώρο αποθήκευσης τροφίμων και χώρο αποθήκευσης καυσοξύλων. Ο Α' όροφος 108.93m² περιλαμβάνει χώρο εισόδου, καθιστικό, υπνοδωμάτιο (ή και κουζίνα, ή και χώρο υγιεινής, ή και αποθήκη κ.τ.λ.).  Στο επίπεδο της στάθμης του εσωτερικού χώρου, έχει κατασκευασθεί βεράντα επιφανείας 3.7m², μέσω της οποίας γίνεται και η είσοδος στον επίπεδο του ισογείου.

            Σχετικά το σύστημα κατασκευής του κτηρίου λ, αναφέρεται ότι ο φέρων οργανισμός του κτηρίου αποτελείται από το σύνολο των λίθινων περιμετρικών και εσωτερικών τοίχων του, που έχουν πάχος 0.8m. Στο εσωτερικό του ορόφου υπάρχουν και ξύλινης κατασκευής τοίχοι πάχος 0.13m.

             Τα κουφώματα του κτηρίου(θύρες και παράθυρα) είναι ξύλινα, όπως και τα πατώματα που στηρίζονται σε δοκούς διατομής 0.07m Χ 0.15m και επικαλύπτονται από τάβλες πλάτους 0.1m. Επιχρίσματα φέρουν οι λίθινοι τοίχοι μόνο στο εσωτερικό και την εξωτερική επιφάνεια του κτηρίου.

            Χρωματισμοί υπάρχουν στα κουφώματα του κτηρίου με ελαιοχρώματα και στην επιφάνεια των εσωτερικών τοίχων με υδροχρώματα.

                                Σχετικά με την κατάσταση της κατασκευής του κτηρίου, αναφέρεται ότι το κτήριο βρίσκεται σε καλή                        κατάσταση και κατοικείται.