Με κριτήριο την πυκνότητα της δόμησης διαιρέσαμε τον οικισμό σε τρείς περιοχές (όπως αυτές φαίνονται στο τελευταίο διάγραμμα). Στον συγκεκριμένο οικισμό η πυκνότητα της δόμησης αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στην διαμόρφωση των δρόμων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κάτοικοι επέλεξαν να χτίσουν τα σπίτια τους πάνω στον βράχο και όχι στην σαθρή επιφάνεια γύρω του, η οποίο υποχωρούσε με τις βροχοπτώσεις και τα παρέσυρε. Ανάλογα λοιπόν με την επιφάνεια του βράχου διαμορφώνεται το σχήμα του χωριού
- Το ψηλότερο κομμάτι του Πλατάνου είναι το πιο αραιοκατοικημένο τμήμα του. Τα μονοπάτια είναι οφιοειδή για να διευκολύνεται η ανάβαση της μεγάλης κλίσης του βράχου.
- Η δεύτερη περιοχή διατρέχεται από έναν κεντρικό δρόμο που ενώνει τον πυρήνα του οικισμού με το ψηλότερο τμήμα του. Γι ΄ αυτό ο χαρακτήρας του είναι αξονικός. Η δόμηση είναι συνεχής και πυκνώνει σε σχέση με την προηγούμενη περιοχή. Οι περισσότερες κατοικίες έχουν άμεση πρόσβαση στο μονοπάτι και έτσι υπάρχουν ελάχιστες διακλαδώσεις. Οι όψεις που είναι μετωπικές ως προς αυτό, δημιουργούν δύο συνεχείς επιφάνειες που το οριοθετούν .
- Η τρίτη περιοχή του οικισμού η δόμηση είναι πολύ πυκνή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δίκτυο των μονοπατιών να αναπτύσσεται στον υπολειπόμενο χώρο, χωρίς συγκεκριμένες αναλογίες ή γεωμετρία. Υπάρχει και εκεί ένα κεντρικό μονοπάτι με πολλές ακανόνιστες διακλαδώσεις.