Λαγκάδια (Τμήμα Δ)

Κτήρια 2 | 3

Κτήριο 2Κτήριο 3Κάτοψη Α' ΣτάθμηςΚάτοψη Β' ΣτάθμηςΚάτοψη Γ' ΣτάθμηςΚάτοψη Δ' ΣτάθμηςΤομή Α-ΑΠρόσοψη Πλάγιες ΌψειςΚτήριο 2Κτήριο 2Κτήριο 2Κτήριο 2Κτήριο 2Κτήριο 2Κτήριο 2Κτήριο 2Κτήριο 2Κτήριο 2Κτήριο 3Κτήριο 3Κτήριο 3Κτήριο 3Κτήριο 3Κτήριο 3

Κτήριο 2  | 3

Τα κτήρια αυτά αποτυπώθηκαν ως μία ενότητα γιατί  από την κάτοψη και την όψη φαίνεται το κτήριο 3 να είναι συμπλήρωμα του κτηρίου 2. Θεωρούμε ότι αρχικά κτίστηκε το κτήριο 2 και το κτήριο 3 αποτελεί προσάρτημα του. Χαρακτηριστικά αυτό φαίνεται στους γωνιόλιθους της σύνδεσης.

Κτήριο 2

Αποτελεί  χαρακτηριστικό κτίσμα των Λαγκαδίων, αν και η κάτοψή του δεν αποτελεί χαρακτηριστικό τύπο για το χωριό. Πρόκειται ένα κτίσμα με πολυγωνική κάτοψη, εξαιτίας κυρίως της θέσης του οικοπέδου. Το κτίσμα αυτό είναι προέκταση του κτίσματος Α 52. Είναι τετραώροφο κτήριο και λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους, από την μία πλευρά έχει δύο και από την άλλη τρεις ορόφους. Έχει τετράριχτη στέγη και ξύλινο εξώστη. Η σημερινή του κατάσταση δεν είναι καλή και δεν κατοικείται.

Κτήριο 3

Πρόκειται για διώροφη κατοικία με υπόγειο και  τετραγωνική κάτοψη. Βρίσκεται στον παλιό εμπορικό δρόμο του Κάτω Μαχαλά.  Κατοικούταν μέχρι πρόσφατα και για αυτό το λόγο έχει υποστεί αρκετές επεμβάσεις, κυρίως στο εσωτερικό, με χαρακτηριστική προσθήκη τοίχου. Έχει τετράριχτη στέγη.