Πραγματευτή

Γεωγραφική Θέση - Επικοινωνία - Προσβάσεις

Γεωγραφική θέση: Η Πραγματευτή βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας της Πελοποννήσου Κεντρικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στον παραθαλάσσιο δήμο Νότιας Κυνουρίας. Έχει υψόμετρο 211 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Αν και το τοπίο είναι ορεινό, ο συγκεκριμένος οικισμός αποτελεί συνδυασμό βουνού και θάλασσας καθώς απέχει από αυτήν 15 μόλις λεπτά. 

Επικοινωνία: Ο Πραγματευτής στα νότια δυτικά επικοινωνεί με το Λεωνίδιο, που είναι η έδρα της Νότιας Κυνουρίας. Απέχουν μεταξύ τους απόσταση 9,5 χλμ με διάρκεια διαδρομής 16 λεπτών με Ι.Χ.

Στα ανατολικά συνορεύει με τον παραθαλλάσιο οικισμό Σαμπατικής. Υπάρχουν 2 δίοδοι, για να φτάσει κανείς από τον έναν οικισμό στον άλλον: πρώτος τρόπος μέσω της Επαρχιακής Οδού Άστρους-Λεωνιδίου με Ι.Χ. διάρκειας 6 λεπτών και χιλιομετρικής απόστασης 2,3. Δεύτερος τρόπος, εξίσου με Ι.Χ., μέσω ανωνύμου δρόμου διάρκειας 7 λεπτών και απόστασης 2,2 χλμ.

Βόρεια ο Πραγματευτής συνορεύει με το χωριό Λιβάδι. Η μετακίνηση από τον Πραγματευτή προς το Λιβάδι και αντίστροφα πραγματοποιείται με Ι.Χ. μέσω της Επαρχιακής Οδού Άστρους-Λεωνιδίου. Η διαρκεία διαδρομής είναι 8 λεπτά και η απόσταση 3,4 χλμ.

Τέλος, ο οικισμός στα νότια αντικρίζει τον οικισμό Λάκκος. Και εδώ έχουμε τη διαδρομή μέσω της Επαρχιακής Οδού Άστρους-Λεωνιδίου. Η διαδρομή πραγματοποιείται με Ι.Χ. διάρκειας 17 λεπτών σε απόσταση 8,6 χλμ.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στον οικισμό του Πραγματευτή πραγματοποιείται με Ι.Χ. μέσω της Επαρχιακής Οδού Άστρους-Λεωνιδίου.