Ανω Καλάθενες

Αξονομετρική τομή

Η λιθοδομή που απαντάται στο κτίσμα είναι επιχριμένη τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το συνδετικό κονίαμα που χρησιμοποιούνταν ήταν λάσπη, καθιστώντας απαραίτητη την προστασία των τοίχων για την από το νερό και κατ'επέκταση την εφαρμογή του επιχρίσματος. Οι λίθοι της τοιχοποιίας δεν έχουν υποστεί επεξεργασία (αργολιθοδομή). Ωστόσο, οι λίθοι που πλαισιώνουν τα ανοίγματα, και εκείνοι που διαμορφώνουν στις ακμές του κτηρίου και το πατητήρι, είναι ημιλαξευμένοι.

Η δομή του δώματος ακολουθεί τους γενικούς κανόνες που παρατηρούνται σε όλο τον οικισμό. Από κάτω προς τα πάνω τα στοιχεία που διακρίνουμε είναι τα μεσοδόκια, τα εγκάρσια μικρότερα δοκάρια, οι σχίζες και μία στρώση μπετόν (η οποία στην ουσία έχει αντικαταστήσει το πηλορόδωμα και την λεπίδα.

Τα ανοίγματα έχουν ξύλινα και πέτρινα οριζόντια δοκάρια επίστεψης και λίθινο πρέκι. Στα ανοιγματα αυτά, κουφώματα συναντάμε μόνο στις πόρτες και όχι στα παράθυρα. Τα κουφώματα είναι ξύλινα ,το ένα με φεγγίτη και το άλλο χωρίς