Τα πλείστα κτίσματα έχουν δεχθεί επεμβάσεις για τη διατήρηση και ανακαίνιση των κτισμάτων.
Όσον αφορά τις μορφολογικές επεμβάσεις, σε αρκετά κτίσματα έχει προστεθεί νέος όγκος στον όροφο, αυξάνοντας το ύψος του κτίσματος. Η πρόσθεση του ορόφου γίνεται με σκυρόδεμα, προκαλώντας έτσι ασυνέπεια των υλικών και ως αποτέλεσμα αλλοιώνεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας της περιοχής, δημιουργώντας οξύμωρες μορφές. Ακόμη, σε όσα σπίτια δεν υπήρχαν μπαλκόνια ή αν υπήρχε ένα μικρό, προστίθεται ένα ή επεκτείνεται το προϋπάρχον ανάλογα, με τη χρήση σκυροδέματος.
Στη τοιχοποιία βλέπουμε σε μερικές περιπτώσεις τη χρήση νέων υλικών όπως τούβλα και για επίχρισμα, αντί για ασβέστη πολλά σπίτια έχουν σοβατιστεί. Τα χρώματα των επιχρισμάτων, γενικά, μοιάζουν με τα παραδοσιακά ώστε να είναι ήπια η επέμβαση και να μην αλλοιώνεται η χαρακτηριστική και παραδοσιακή όψη τους.
Στα κουφώματα, αντί για ξύλινα, πολλά έχουν αντικατασταθεί από νέα αλουμινίου. Στις περισσότερες περιπτώσεις η επεξεργασία τους δεν φέρει επίπτωση στη διατήρηση του χαρακτήρα του οικισμού.
Σε μερικές περιπτώσεις, έχουμε επεμβάσεις σε σημείο καθολικής αλλοίωσης της παραδοσιακής μορφής των κτισμάτων, με νεόδμητα κτίρια με εντελώς διαφορετική μορφολογία, πιο μοντέρνα και δυσανάλογη της χαρακτηριστικής.