Αργαλαστής

Δίκτυο Δρόμων

Δύο κύριοι οδικοί άξονες διακρίνονται στον οικισμό, που συνδέουν το κέντρο του με τους γειτονικούς οικισμούς .Ο επαρχιακός δρόμος προς το Τρίκερι διέρχεται μπροστά από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και αποτελεί την είσοδο στον οικισμό και διαχωρίζει το παλιό τμήμα του οικισμού με την νέα επέκταση.

Ο δεύτερος δρόμος οδηγεί στην Καμάρα ,περνώντας μπροστά από  την κεντρική πλατεία  και τροφοδοτεί τους δευτερεύοντες δρόμους που αναπτύσσονται όπως και ο οικισμός ακτινωτά.

Αποτέλεσμα της δυναμικής εξέλιξης του οικισμού, στο πέρασμα των χρόνων, οι δρόμοι που δημιουργήθηκαν είναι κατά κανόνα τεθλασμένοι και ποικίλουν σε πλάτη και χαρακτηριστικά. Το πλάτος τους ποικίλει ανάλογα με την θέση και την λειτουργία τους.

Το δίκτυο  πυκνώνει στο κέντρο του οικισμού και το πλάτος των δρόμων αυξάνει στην περιοχή του, ώστε να εξυπηρετεί μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο.

Σε απόσταση από το κέντρο υφίστανται δρόμοι με πλάτος μόλις 2 μέτρων που καθιστούν αδύνατη την διέλευση αυτοκινήτου .

Ως προς την υφή τους εκτός από τον επαρχιακό δρόμο Βόλου – Τρικερίου που διέρχεται από τον οικισμό και είναι ασφαλτοστρωμένος οι περισσότεροι οδικοί άξονες είναι επιστρωμένοι με τσιμέντο.

Μικρός αριθμός  καλντεριμιών  είναι σήμερα εμφανής στον οικισμό , ενώ γίνονται προσπάθειες από τον Δήμο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την έγκριση σχεδίου, που θα επιτρέψει την αποξήλωση τσιμέντου από τα υπόλοιπα καλντερίμια που επιστρώθηκαν παλαιότερα,  για να προσαρμοστούν ‘’ στα δεδομένα των καιρών’’

Επίσης σε ορισμένα σημεία του δευτερεύοντα οδικού άξονα, οι δρόμοι δεν έχουν επιστρωθεί και η τελική επιφάνεια τους είναι χώμα.