α) Πατώματα: Τα ξύλινα δάπεδα τα βλέπουμε συνήθως στους ορόφους των κτηρίων, στηρίζονται στους πέτρινους τοίχους της καμάρας και διαμορφώνονται με φέροντα οργανισμό από ξύλινα δοκάρια διατομής περίπου 12 εκ.-10 εκ. που τοποθετούνται σε απόσταση συνήθως γύρω στα 50 εκ. Τα δοκάρια στους εξωτερικούς τοίχους στερεώνονται στις λεγόμενες «δοκοθήκες» που αποτελούν οπές του πέτρινου τοίχου. Η διαμόρφωση του δαπέδου γίνεται σχεδόν παντού με σανίδες λεπτού πάχους γύρω στα 5 εκ. και πλάτους γύρω στα 20 εκ.
β) Στέγες: Τα κτήρια στον οικισμό στεγάζονται από ξύλινες συνήθως τρίρριχτες ή τετράρριχτες στέγες που εδράζονται πάνω στις τοιχοποιίες με τη χρήση κονιάματος. Ο φέρων οργανισμός της στέγης διαμορφώνεται με επαναλαμβανόμενους ξύλινους τριγωνικούς φορείς είτε «απλού» τριγώνου είτε με έξτρα στηρίγματα κατακόρυφα (ορθοστάτες) /οριζόντια εντός του τριγώνου,που στηρίζονται με καρφιά στην ξυλοδεσιά της τοιχοποιίας. Στις τετράρριχτες στέγες εκτός από τους φορείς αυτούς παρατηρούμε σύνθετα στηρίγματα στις γωνίες. Πάνω στους φορείς τοποθετούνται οριζόντια καλάμια με πυκνή διάταξη, πάνω στα οποία στερεώνονται τα κεραμίδια που συνδέονται ισχυρά με κονίαμα. Σε κάποια σπίτια παρατηρούμε τη στέγη να συνδέεται με μεταλλική κατασκευή για την υδρορροή του νερού τις βροχής που καταλήγουν σε κατακόρυφο σωλήνα και τελικά στη στέρνα.
γ) Σκάλες: Ο οικισμός αναπτύσσεται σε έδαφος με ελάχιστες κλίσεις επομένως στο δημόσιο χώρο παρατηρούμε κυρίως «ράμπες» και σε ορισμένα σημεία πλακόστρωτα πλατώματα. Στα περισσότερα σπίτια του οικισμού βρίσκουμε εξωτερικές πέτρινες σκάλες που συνδέουν την αυλή με το δάπεδο του λιακωτού, συνήθως σε σχήμα Γ. Οι σκάλες αυτές έχουν συνήθως χαμηλό ρίχτι γύρω στα 15εκ και πάτημα στα 30 εκ. , με πλάτος που δεν ξεπερνάει τα 2,5 μέτρα. Όσον αφορά το εσωτερικό των σπιτιών, παρατηρήσαμε μόνο ελεύθερου τύπου ξύλινες σκάλες.
δ) Θόλοι: Όπως παρατηρήσαμε ερευνώντας τις τυπολογίες των κατοικιών, τα λεγόμενα "δίπατα" έχουν χαρακτηριστικό γνώρισμα τις καμάρες, οι οποίες ουσιαστικά χρησίμευαν ως στήριξη του ορόφου. Επομένως θόλοι υπάρχουν σχεδόν παντού, στο επίπεδο του ισογείου/κατωιού. Ο θόλος αποτελείται από λίθους συνδεδεμένους με λάσπη, και για την κατασκευή του χρησιμοποιούσαν καλούπι από ξύλο (ξυλότυπο).