Καραβόσταμο

Χρήσεις γης

χρήσεις γηςΣχολείο Καραβόσταμου - 26 Μαρτίου 1993 Ο Φουντούλης ήταν αρχιμάστορας της εποχής και κατασκεύασε τις δύο κύριες εκκλησίες του χωριού. Χρησιμοποιούσε πορσελάνη στο κονίαμα προσδίδοντας αντοχή ενάντια στην υγρασία και στον χρόνο.

Άγιος Ιωάννης ο ΠρόδρομοςΠαραθαλάσσια ταβέρνα Άγιοι Απόστολοι Εκκλησία Αγίων Πάντων - κατασκευασμένη τον 19ο αιώνα

Το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού αποτελείται από κατοικίες. Στον χάρτη έχουν επισημανθεί όλες ανεξάρτητα από τον βαθμό φθοράς τους και την παλαιότητα.

Οι υπόλοιπες χρήσεις γης που υπάρχουν, εξυπηρετούν κυρίως τους κατοίκους του (σχολείο, παιδική χαρά, παντοπωλείο, φούρνος, καφενείο) καθώς το Καρβόσταμο δεν έχει τουριστικό χαρακτήρα, αν και υπάρχει ένα ξενοδοχείο. Λόγω της εξάπλωσης του οικισμού, χωρίζεται σε άνω και στο κάτω Καραβόσταμο και για τον λόγο αυτό υπάρχουν δυο μεγάλες εκκλησίες που λειτουργούν ταυτόχρονα σε γιορτές όπως το Πάσχα. Επίσης υπάρχουν μικρότερες εκκλησίες που εξυπηρετούν τις γειτονιές. Κοντά σε κάθε εκκλησία υπάρχει πλατεία ή πλάτωμα.

Οι περισσότερες χρήσεις γης που αφορούν το εμπόριο βρίσκονται προς το λιμάνι, στο νεότερο κομμάτι του οικισμού, διότι τα παλαιότερα οικήματα λειτουργούσαν ως αυτόνομα συστήματα (με αμπέλια, ζώα και μελίσσια).