Τα διαχρονικά σημεία αναφοράς για το χωριό είναι οι 2 πλατείες, οι 2 εκκλησίες και το σχολείο. Το σχολείο, οι εκκλησίες και η μία πλατεία συγκεντρώνονται στο λόφο,με αποτέλεσμα αυτός να αποκτά μεγάλη ισχύ ως πυρήνας.Σύμφωνα με μαρτυρία, ο λόφος είχε αρχικά κορυφή εμβαδού 10 τ.μ. ,η οποία σταδιακά ισοπεδωνόταν από τους κατοίκους.Έτσι δημιουργήθηκαν η πλατεία,οι 2 ναοί,το σχολείο, το βακούφικο (εκκλησιαστικό) μαγαζί και το κοινοτικό γραφείο.Σήμερα, ο λόφος δεν έχει την πρότερή του ζωντάνια, καθώς το σχολείο, το μαγαζί και το γραφείο δε λειτουργούν,ενώ ο παλιός ναός λειτουργεί στις γιορτές και ο νέος μόνο τις Κυριακές.Ο λόφος δίνει τη δυνατότητα για εποπτεία όλης της έκτασης του χωριού.
Αναφορές
Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου χωρίου Μαγουλίτσα, με έδραν την τοπικήν Κοινότητα Μαγουλίτσης(...)ιδρυθείσα το έτος 1816
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 694 16 Μαρτίου 2016 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 5852–2015/120 Αναγνώρισις συστάσεως Ενοριών και Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων συμφώνως προς το άρθρον 25 του Ν. 4301/2014.
στ’μ Πλατέα: είναι το ίσιωμα πάνω στο λόφο [...] που πλακοστρώθηκε και σήμερα έχει τη μορφή μιας σύγχρονης πλατείας. Εδώ γίνονται όλες οι εκδηλώσεις (χοροί κλπ) του χωριού. Επίσημα λέγεται πλατεία του Αγίου Νικολάου [...]
Το σχολείο αποπερατώθηκε στα 1961-1962.
Νίκος Πολύζος,Τοπωνύμια της Μαγουλίτσας,ανάτυπο από τον Η΄ τόμο του περ. ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ,Λάρισα 1985
Άλλα σημεία ενδιαφέροντος
1. Παναγία του Μπρίμπη
Οι μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη Μαγουλίτσα, είναι τα δύο θρησκευτικά πανηγύρια στις 15/8 και 23/8 με προσφορά τοπικού παραδοσιακού φαγητού (κρέας με πλιγούρι) στην Παναγία του Μπρίμπη.
http://www.mouzaki.gr/index.php/dimos/diamerismata/magoulitsa
2. Καραπέτσι
Η δεύτερη πλατεία του χωριού είναι γνωστή με το όνομα Καραπέτσι. Η τοποθεσία ήταν παλιότερα σκάμμα με νερό, όπου οι κάτοικοι ‘έκοβαν πλιθιά’. Σήμερα, η ανάμνηση του νερού είναι ακόμα αισθητή από τον ήχο του, καθώς ρέει πλευρικά του δρόμου. Η πλατεία δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ζωντάνια, καθώς η κλίμακα και η διάρθρωσή της την καθιστούν σχετικά αφιλόξενη για τους κατοίκους.Σε αυτή συχνάζουν μόνο τα μικρά παιδιά, λόγω της παιδικής χαράς που διαθέτει.
στ’ Καραπέτσ’:έκταση ίση με 12 στρέμματα στα δυτικά του λόφου [...]Υπήρξε ιδιοκτησία κάποιου Καραπέτση.Μέχρι το 1940 υπήρχαν γύρω του πολλές πηγές [...] Λένε πως ο γαιοκτήμονας Ευάγγελος Ζάππας προόριζε το Καραπέτσι για πλατεία του χωριού [...] Μετά το 1968 περιφράχτηκε, φυτεύτηκαν λεύκες και έγινε παιδική χαρά.
Νίκος Πολύζος,Τοπωνύμια της Μαγουλίτσας,ανάτυπο από τον Η΄ τόμο του περ. ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ,Λάρισα 1985
Σήμερα, ως σημαντικότερο μέρος συνάντησης και αυξημένης κινητικότητας διακρίνεται το σημείο της ΕΟ Μουζακίου Παλαιοχωρίου, όπου βρίσκονται τα 2 καφενεία,το μαγαζί με ψιλικά, το κρεοπωλείο, το φαρμακείο κ.α.