Το υπόσκαφο αυτό βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικισμού σε ένα σοκάκι με έντονη τουριστική κίνηση και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον (συνδυάζει μια σειρά από καπετανόσπιτα στο βορά με κλασικά υπόσκαφα σπίτια στο νότο. Το συγκεκριμένο κτήριο μας είχε ζητηθεί από την κυρία Παρασκευή Διδώνη να το αποτυπώσουμε καθώς αποτελεί το μοναδικό ημίχτιστο που δεν έχει αλλοιωθεί καθόλου με επεμβάσεις μετά το σεισμό.
Το υπόσκαφο τμήμα έχει την κλασική διάταξη δίχωρου υπόσκάφου με μια μεγάλη σάλα μπροστά και ένα υπνοδωμάτιο στο βάθος. Η διάταξη της πρόσοψης επαναλαμβάνεται και στο διαχωριστικό τοίχο. Η πρόσβαση στο σπίτι γίνεται από σκάλα που οδηγεί σε μικρή αυλή κάτω από το επίπεδο του δρόμου αφού το κτήριο βρίσκεται εξ ολοκλήρου κάτω από το δημόσιο δρόμο και τους κήπους των απέναντι σπιτιών (κλασική περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας). Από την αυλή υπάρχει πρόσβαση σε 2 μικρά δωματιάκια πιθανόν κουζίνα και κάποιοι αποθηκευτικοί χώροι οι οποίοι βρίσκονται σε χαμηλότερη στάθμη από τον κύριο χώρο του σπιτιού. Το χτιστό τμήμα εφάπτεται κάθετα της πρόσοψης του υποσκάφου και χρησιμοποιεί το άνοιγμα που προυπήρχε για το ένα παράθυρο σαν είσοδο. Δεύτερη είσοδος υπάρχει και από την αυλή.
Η κατασκευή του κτηρίου χρησιμοποιεί την τοπική κοκκινόπετρα και μαυρόπετρα σε συνδυασμό. Διακοσμητικά στοιχεία δεν υπάρχουν κάτι που μαρτυρεί την ταπεινή καταγωγή των ιδιοκτητών (μάλλον μέλη των πληρωμάτων). Η κατάσταση του κτηρίου είναι πολύ κακή. Το εσωτερικό είναι γεμάτο μπάζα, οι τοίχοι γεμάτοι υγρασία και η οροφή στάζει. Υπάρχουν ρωγμές στον τοίχο της πρόσοψης και στο χτιστό δωμάτιο.