Το χωριό αριθμεί 499 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2011), έχει έντονα πολιτιστικά στοιχεία και οι κάτοικοι διατηρούν ακόμα και σήμερα, ορισμένες παραδόσεις από την καθημερινότητα. Τέτοια είναι η ξήρανση των σύκων στον ήλιο, η παραγωγή και αποθήκευση κρεμμυδιού, καθώς και η παραγωγή ξηρών καρπών.
Στο χωριό, επίσης, διατηρείται ένα "Καμίνι", όπου παράγεται κάρβουνο, ένας από τους λίγους που λειτουργούν ακόμα στην Ικαρία, η οποία ήταν γνωστή στο παρελθόν για την παραγωγή κάρβουνου στο Αιγαίο.
Άλλες παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και η παραγωγή κρασιού, με τις πρώτες να συναντώνται σε μεγαλύτερο βαθμό στο πάνω μέρος του χωριού.