Λαύκος

Γεωγραφική Θέση - Επικοινωνία - Προσβάσεις

Νομός Μαγνησίας

Ο νομός Μαγνησίας είναι ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας και ανήκει διοικητικά στην περιφέρεια της Θεσσαλίας . Η πόλη του Βόλου αποτελεί την πρωτεύουσα του νομού και βρέχεται από τον Παγασητικό κόλπο. Είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος, εμπορικό λιμάνι και άλλοτε σημαντική βιομηχανική περιοχή. Ανατολικά της βρίσκεται η περιοχή του Πηλίου.

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι δήμος της περιφέρειας Θεσσαλίας με έκταση 369,36 τετρ.χλμ. και πληθυσμό 10.216 άτομα (με βάση την απογραφή του 2011 ). Έδρα του δήμου είναι η Αργαλαστή. Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου διαιρείται σε 5 «δημοτικές ενότητες», οι οποίες αντιστοιχούν στους 4 καταργηθέντες δήμους και την πρώην κοινότητα.

Δημοτική κοινότητα Σηπιάδος

Η δημοτική κοινότητα (πρώην δήμος) Σηπιάδος έχει πληθυσμό 2.358 κατοίκους. Ο πρώην δήμος λειτούργησε από το 1999 έως το 2010 με έδρα το χωριό Λαύκος.

Λαύκος

Το χωριό Λαύκος βρίσκεται ανατολικά της πολυπληθέστερης Αργαλαστής ενώ επίνειό του είναι η Μηλίνα . Βρίσκεται σε απόσταση από τον Παγασητικό κόλπο , σχετικά ορεινά στα 306 μ. υψόμετρο . Απέχει 48 χλμ. από το Βόλο μέσω Μετοχίου ή 57 χλμ.  μέσω Χόρτου και Μηλίνας.