Αηδόνια (Τμήμα Α)

Οικιστικές ενότητες με βάση τα δίκτυα

   Η περιοχή μελέτης μας αποτελεί μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, με σπίτια που χωρίζονται σε 3 κύριες οικιστικές ενότητες, με βάση το υπάρχον δίκτυο πρόσβασης.

   Η πρώτη ενότητα βρίσκεται βόρεια του οικισμού, τα σπίτια τοποθετούνται κάθετα στις υψομετρικές γραμμές του  εδάφους, όπου έχουμε ένα πολύπλοκο δίκτυο μονοπατιών με σκαλοπάτια, τα οποία στην απότμηση τους ενσωματώνουν κτίσματα με οριοθετημένες αυλές αλλά και με φυσικό ακατέργαστο χώμα ή καλλιεργήσιμη έκταση. Στην συγκεκριμένη περιοχή έχουμε ως τοπόσημα τις δύο εκκλησίες του χωριού.

    Η δεύτερη ενότητα, στα κεντρικά της περιοχής μας, αποτελείται από κτίσματα που έχουν κτιστεί ουσιαστικά εκατέρωθεν ενός απότομου μονοπατιού με σκαλοπάτια αλλά και από ένα επιμέρους σύνολο οικισμάτων, που βρίσκονται στην ανατολική απόληξη του μονοπατιού.

    Ενώ η τελευταία ενότητα αποτελείται από κτήρια, τα οποία αναπτύσσονται δυτικά ενός από τους 3 κύριους πεζόδρομους, ο οποίος αποτελεί συμπλήρωμα του δυτικού, ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

     Γενικά, στα σπίτια και στην τοποθέτηση τους στο χώρο δεν παρατηρούμε κάποιο συγκεκριμένο κάνναβο ή οριοθέτηση για αυτό παρατηρούμε τις τρεις παραπάνω οικιστικές ενότητες.    

Οικιστικές Ενότητες
Οικιστικές Ενότητες