Χουδαλιανά

Χάρτης Δρόμων

Χάρτης δικτύου των δρόμων

Οι άξονες κίνησης στο χωριό είναι τέσσερις. Η πρώτη και κύρια αρτηρία είναι ο δρόμος που περνά μπροστά από τον οικισμό και τον συνδέει με τα γειτονικά χωριά και τις γύρω περιοχές. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος από τον οποίο μπορεί να γίνει η πρόσβαση στα Χουδαλιανά.

 

Δύο είναι οι δρόμοι που λειτουργούν ως είσοδοι στο χωριό. Ο πρώτος (Νότιος) βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τη στροφή του μεγάλου δρόμου ενώ ο δεύτερος, παράλληλος στον πρώτο, βρίσκεται πιο ανατολικά. Ο ένας (Δυτικός) ξεκινά με ένα πλάτωμα στο οποίο μπορούν να κινηθούν και να σταθμεύσουν και οχήματα, ενώ συνεχίζει ως άξονας αμιγούς πεζής κίνησης. Ο άλλος (Ανατολικός) δρόμος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η κύρια είσοδος στο χωριό. Ξεκινά από το πλάτωμα που βρίσκεται μπροστά από την πλατεία και συνεχίζει με πλάτος αρκετό ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει και όχημα. Στη συνέχεια στενεύει και συνδέεται με ένα μονοπάτι που οδηγεί στα γύρω χωράφια και τις καλλιέργειες των κατοίκων.

 

Τέλος, κάθετος στις δύο τελευταίες αρτηρίες βρίσκεται και ο τέταρτος (Βόρειος) άξονας του οικισμού. Πρόκειται και πάλι για ένα στενό δρομάκι το οποίο παρουσιάζει δύο πλατώματα και ένα πιο στενό πέρασμα ανάμεσά τους.