Χουδαλιανά

Γενική Εικόνα - Σχέση με το Φυσικό Περιβάλλον

Σκίτσο οικισμού. Σχέση με τον γειτονικό οικισμό της ΒουλγάρωΓενική εικόνα του οικισμούΣχέση με τους γύρω οικισμούς/Τομή του αναγλύφου των ΧουδαλιανώνΣκίτσο γενικής άποψης του οικισμούΟπτικές φυγές από σημεία του οικισμούΘέα προς τη δύση από σπίτι του οικισμούΑνάγλυφο φυσικού τοπίου/ Στο βάθος ο κόλπος της ΚισσάμουΘέα προς το Τοπολιανό φαράγγι από την κεντρική πλατεία του οικισμούΆποψη του φυσικού περιβάλλοντος (από το αρχείο του Νεκτάριου Χουδαλάκη)Μακρινή εικόνα του οικισμού

Ο οικισμός των Χουδαλιανών χαρακτηρίζεται από την έντονη αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον. Όπως διακρίνεται από τα σκίτσα και τις φωτογραφίες, ο οικισμός αναπτύσσεται σε ένα  καταπράσινο λόφο, ο οποίος εναρμονίζεται με το περιβάλλον χάρις στις υψομετρικές διαφορές. Τα βουνά που το περιβάλλουν καθώς και το ανάγλυφο της περιοχής δημιουργούν ένα ορεινό τοπίο μέσα στο οποίο εντάσσονται ομαλά τα λιγοστά κτίρια των Χουδαλιανών.

Οπτικές φυγές εμφανίζονται απο κάθε σημείο του οικισμού. Συγκεκριμένα το χωριό συνδυάζει βουνό και θάλασσα, παρέχοντας  αξιοθαύμαστη θέα προς τον Κόλπο της Κισσάμου, αλλά και προς το επιβλητικό Τοπολιανό φαράγγι.