Κριτήριο για το διαχωρισμό των γειτονιών είναι τα φυσικά και μορφολογικά στοιχεία. Το Κατεβίσι είναι η περιοχή του λόφου. Το Αλώνι είναι η περιοχή στην οποία υπήρχαν τα αλώνια και η πηγή του ποταμού ‘Μάνα’. Το Νησί είναι η περιοχή που περιτριγυρίζεται από τα ποτάμια του χωριού. Το Βαρκό είναι υγρότοπος ανάμεσα σε 2 βραχίονες του ποταμού Μιλέα.
στ΄ς Κατιβίς΄(στους Κατεβίσιους): κυριώνυμο. Έτσι αποκαλείται η συνοικία γύρω από το λόφο, που υπήρξε ο αρχικός πυρήνας του οικισμού. Εδώ εγκαταστάθηκαν οικογένειες που κατέβηκαν (Κατεβίσιοι) από τα ορεινά.
στ’ Αλώνια: Δυτική συνοικία του χωριού, χτισμένη αρχικά σε μία λοφοσειρά που φτάνει τα 330 μέτρα[...] Έως το 1920, υπήρχαν εδώ τα αλώνια του χωριού [...] Μέχρι το 1905, από τη βορεινή πλευρά της λοφοσειράς πήγαζε μια φλέβα νερού, που τώρα δεν υπάρχει. Στη νότια πλευρά, ακριβώς στους πρόποδες, μέχρι το 1980 κυλούσε το ποτάμι ‘Μάνα’. Η συνοικία ‘Αλώνια’ συνοικίστηκε μετά το 1920 [...]
Νησί: Η νότια συνοικία του χωριού, που δημιουργήθηκε μετά το 1915. Στο κέντρο της υπάρχει ένας λόφος. Η περιοχή αυτή, καθώς περιτριγυρίζεται από τα ποτάμια: Μέγα, Ασπρονέρη, Σούδα, και νέα κοίτη του Ασπρονέρη, μοιάζει σαν ένα νησί.
στου Βαρκό: Έτσι αποκαλείται ο υγρότοπος, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βραχίονες του ποταμού ‘Μιλέα’ 200 μ. στα βόρεια του χωριού. Ο ένας από τους 2 βραχίονες δεν υπάρχει πια. Στο Βαρκό υπήρχαν παλιότερα πολλές ανάβρες και πλούσια βλάστηση. Μετά τον αναδασμό του 1971, η περιοχή καλλιεργείται, εκτός από ένα μικρό τμήμα της, που έγινε το νεκροταφείο του χωριού.
Νίκος Πολύζος,Τοπωνύμια της Μαγουλίτσας, ανάτυπο από τον Η΄ τόμο του περ. ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, Λάρισα 1985