3. i) Καινούρια βρύση : Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του ρέματος, και αποτέλεσε για πολλά χρόνια βασική πηγή ύδρευσης της γειτονιάς της Αγ. Παρασκευής.
ii) Γεφύρι: Το γεφύρι ενώνει τη συνοικία της Αγ. Παρασκευής με το υπόλοιπο χωριό, στο ύψος της παλιάς βρύσης. Μαζί με ένα ακόμη γεφύρι, έχει καταστεί διατηρητέο λόγω της πετρόχτιστης τοξοτής καμάρας του.
4. Φάμπειο Μουσείο : Πρόκειται για την παλιά κατοικία του καλλιτέχνη Φάμπα ( ή Φάππα).
5. Εκκλησία αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου:Χρονολογείται από το 1756 η ύπαρξή της. Λόγω αύξησης των κατοίκων της περιοχής, προέκυψε η ανάγκη για μεγαλύτερη εκκλησία η οποία κατασκευάστηκε το 1901 και υπάρχει έως και σήμερα. Η εκκλησία είναι ρυθμού βασιλικής με γυναικωνίτη, όπως επέβαλαν τα τούρκικα έθιμα. Γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.
6. Κοινοτικό κέντρο: Παλιά ήταν το σχολείο του χωριού.
7. i) Ανεμόμυλος :Εφοδίαζε όλο το χωριό με ρεύμα πριν από το 1940.
ii) Βρύση Τουλούμπα : Ήταν η δεύτερη πηγή ύδρευσης του χωριού, πριν καταστραφεί και κατασταθεί διατηρητέα.
8. Παλιά πλατεία - Παλιόβρυση :Η θέση αυτή επιλέχθηκε διότι προσέφερε προστασία από τους πειρατές παλαιότερα. Αποτελούσε, επίσης, τον πυρήνα του χωριού, λόγω της παλιάς βρύσης από την οποία υδρευόταν το μεγαλύτερο μέρος του χωριού.
9. Αγ. Παρασκευή : Μικρή βασιλική με χαγιάτι. Πιστεύεται ότι αναγέρθηκε πριν από 100 και πλέον χρόνια, πρόσφατα όμως επισκευάστηκε οπότε σήμερα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Επειδή το πανηγύρι της Παναγίας δε γινόταν ανεμπόδιστα, λόγω των πρώτων φθινοπωρινών βροχών λέγεται και "Παναγία Βρόντου" και οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να γιορτάζουν τη γιορτή της στις 26 Ιουλίου, οπότε γίνεται διήμερο γλέντι και συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου ακόμα κι απ'τα γύρω χωριά.
10. Φούρνος : Προοριζόταν να γίνει σταθμός τρένου.
13. Ραδιοφωνικό Μουσείο «Αντώνης Ταβάνης»: Έχει χτιστεί με δωρεά του Φάμπα. Διαθέτει μια σπάνια συλλογή από ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο, τα οποία δώρισε στο χωριό ο Γερμανός φιλέλληνας Βίλφρεντ Σεπς.