Στον χάρτη αυτόν μπορούμε να δούμε τις σχέσεις των κτιρίων με τις ιδιωτικές αυλές τους. Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούμε ότι την ίδια αυλή μπορεί να μοιράζονται δύο ή και τρία κτίρια δημιουργώντας έτσι μικρές γειτονιές μέσα στον οικισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι γύρω από αυτές τις γειτονιές γίνονταν και οι συναθροίσεις στις εορτές συνήθως έξω από τα καζαναριά.
Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι τα κτίρια παρουσιάζονται εσωστρεφή καθώς ακόμα και οι εξώστες είναι κατά κανόνα προσανατολισμένοι προς την αυλή. Σε περίπτωση που λόγω προσανατολισμού (λόγω βορρά) οι προεξοχές από τον κτιριακό όγκο βλέπουν προς τον δρόμο είναι πιο σύνηθες να παρουσιάζονται ως σαχνισιά και όχι ως μπαλκόνια δηλώνοντας έτσι ακόμα πιο πολύ την εσωστρέφεια του κτιρίου. Αυτή όμως έρχεται να σπάσει μέσω της δημιουργίας των γειτονιών που προαναφέραμε αλλά και παράλληλα να ενισχυθεί με την δημιουργία καθισμάτων στις αυλόθυρες όπου εκεί συν΄θως συζητούσαν οι κάτοικοι.
Με την προσθήκη νέων όγκων και την δυνατότητα επίπεδου δώματος χάριν στο μπετόν, υπάρχουν κατά περιπτώσεις δημιουργία μικρών βεράντων που προσφέρουν μια ακόμη δυναμική στην ιδιαίτερη τομή του φυσικού αναγλύφου.